الطائر الحزين Admin
العمر : 44 المزاج : حزين تاريخ التسجيل : 29/03/2008
| موضوع: عضو في المطبخ الكل مدعوا للمشاركةܔ الأحد أكتوبر 19, 2008 11:10 pm | |
| | |
|
الفراشة الزرقاء Admin
المزاج : زى الفل تاريخ التسجيل : 28/03/2008
| موضوع: رد: عضو في المطبخ الكل مدعوا للمشاركةܔ الإثنين أكتوبر 20, 2008 11:41 pm | |
| اولا بشكر الطائر على موضوعها الجميل وده مش جديدعليكى انتى دايما مواضيعك جميلة وشيقه وانتى ورطينى معاكى بس لازم انفذ اهم حاجه فى الموضوع ده ياطائر اننا هنطبخ بس ومش هناكل الى بنطبخو ولا كانت تبقى كارثة ههههههههههه انا النهارده هجيب لكو اكله بحبها خالص طريقة عمل محشي ورق العنب والبصل بالصور (الدولمة أو الضلمة) المقادير المطلوبه للحشوه :-
ورق عنب - 6 بصل ابيض او احمر بس المهم يكون كبير وبيضاوي
نص كيلو لحم مفروم - 1 باقه شبت (جرادة خضرا) - 1 باقه بقدونس او كزبره
نص علبه معجون طماطم - 4 بصل - 4 طماطم - ربع كوب عصير تمر هندي
ملعقه سكر - ملعقه بهارات كويتيه او مشكله - فلفل اسود - ملح - ملعقه ثوم
مهروس - 2 كوب ارز - نص كوب عصير ليمون - ربع كوب زيت .
مقادير طبخ الدولمه :-
ماء مغلي - نص علبه معجون - ربع كوب عصير تمر هندي - ملعقه سكر -
ملعقه بهار - نص كوب عصير ليمون - 2 مكعب ماجي .
| تم تصغير الصوره ,لمشاهدة الصوره بحجمها الأصلي أضغط هنا. |
الطريقه :- اولا :-
يجهز الحشو : يغسل ورق العنب ويترك بالمصفاه - يغسل الرز و اللحم وتفرم
الخضار . وبعدين تخلطين الرز مع البهار والفلفل والملح ثم الخضار والبصل
المفروم والطماطم المفرومه .
يضاف اللحم + باقي المقادير الخاصه بالحشو ويخلط جيدا
| تم تصغير الصوره ,لمشاهدة الصوره بحجمها الأصلي أضغط هنا. |
ثانيا :- ندهن الطنجرة(الحلة) ونحط فيها حلقات بطاطس
ونبدأ نلف ورق العنب اذا كان حجم الورقه مناسب مو كبير نلفه بالطريقه هذي
| تم تصغير الصوره ,لمشاهدة الصوره بحجمها الأصلي أضغط هنا. |
| تم تصغير الصوره ,لمشاهدة الصوره بحجمها الأصلي أضغط هنا. |
| تم تصغير الصوره ,لمشاهدة الصوره بحجمها الأصلي أضغط هنا. |
| تم تصغير الصوره ,لمشاهدة الصوره بحجمها الأصلي أضغط هنا. |
والآن طريقه تحضير البصل واعداده للحشو
اول شي نقطع اطراف البصل بالسكين من فوق وتحت
| تم تصغير الصوره ,لمشاهدة الصوره بحجمها الأصلي أضغط هنا. |
وبعدين نقطع البصل بالعرض المنتصف فقط (( ديري بالك ))
| تم تصغير الصوره ,لمشاهدة الصوره بحجمها الأصلي أضغط هنا. |
| تم تصغير الصوره ,لمشاهدة الصوره بحجمها الأصلي أضغط هنا. |
ثم نلف البصل بكل سهوله
| تم تصغير الصوره ,لمشاهدة الصوره بحجمها الأصلي أضغط هنا. |
| تم تصغير الصوره ,لمشاهدة الصوره بحجمها الأصلي أضغط هنا. |
طبعا تصفي ورق العنب بالقدر بعد ما حطيت الزيت وحلقات البطاطس وبعدين
تصفي البصل المحشي ..
تغلي الماء وتخلطي معاه باقي المقادير الخاصه بطبخ الدولمه وتصبينه على
القدر وتغطيه بصحن ثقيل وتخليه يغلي وبعدين تخففي النار وتخليه على نار
خفيفه والاحسن تحطي قطعه حديد تحت القدر حتى يستوي على راحته
بس لاحظي الماء يكون اعلى من الصحن يعني يغطي الصحن
| تم تصغير الصوره ,لمشاهدة الصوره بحجمها الأصلي أضغط هنا. |
وهذا شكل الدولمه بعد ما تستوي
وهذا شكلها النهائي !!
| تم تصغير الصوره ,لمشاهدة الصوره بحجمها الأصلي أضغط هنا. |
انا بطلب بقى من محمد الشاعر يقدم لينا الوجبة الى جايييه ربنا يعينك ياشاعر ورينا بقى هتعمل ايه
| |
|
الباحث عن الحب المستحيل نائب مدير
العمر : 42 المزاج : زفت تاريخ التسجيل : 05/04/2008
| موضوع: رد: عضو في المطبخ الكل مدعوا للمشاركةܔ الأربعاء أكتوبر 22, 2008 4:26 pm | |
| تسلمى يا طائر على الموضوع الجميل ده المحشى بتاعك يا فراشه ريحته تجنن بس بردك مش هاكل منه اصل مفيش مستشفياات قريبه منى وربنا يعينك يا شاعر شوف بتحب تاكل ايه والا انت صايم النهاردة | |
|